Porslinskronor

De flesta av oss har inga större problem med att tugga maten ordentligt och tuggfunktion är inte något vi funderar så mycket över. För dig som har problem med tänder som inte fungerar som de ska på grund av olika skador är det annorlunda.

Är din tuggfunktion drabbad gör detta sig påmint på ett besvärande sätt varje dag. Missfärgade och skadade tänder kan även upplevas som en begränsning som drabbar det sociala livet.  Att inte kunna tugga eller kanske inte våga le ordentligt gör kanske i värsta fall att du undviker social kontakt och isolerar dig. Har du den typen av problem så har du säkert redan börjat undersöka vad du kan göra åt det.

Skadade bett

Ett skadat bett eller ”bettslitage” kan uppkomma av till exempel tandgnissling, erosionsskador eller ätstörning. Har du ett omfattande bettslitage kan detta lagas med hjälp av porslinskronor. Porslinskronor fungerar som ett nytt skal till dina tänder. En krona döljer på ett effektivt sätt sprickor, missfärgningar eller fyllningar. Tandläkare Stefan Ohlsson på Malmö Implantatgrupp har över 25 års erfarenhet av implantatbehandlingar och använder endast vetenskapligt väldokumenterade implantatsystem.

Porslinskronor

Porslinskronor utformas och tillverkas individuellt för att kunna ge de tänder som ska täckas en perfekt passform. Kronorna görs av ett porslinsmaterial som är så likt dina egna naturliga tänder att det inte går att skilja på dem. De täcker hela den synliga delen av dina tänder, även baksidan.

Vi arbetar nu även med Cad Cam-framställda kronor i ämnet Bruxir. Det är en keram som endast består av det starkaste porslin på marknaden och inte innehåller något svagare ytskiktsporslin som man tidigare var tvungen att använda.

Kontakta oss

Om du har problem med skadat bett, tuggfunktion eller missfärgade tänder så kan porslinskronor vara en mycket bra lösning för dig. Hör gärna av dig till oss på Malmö Implantatgrupp eller boka en tid via det kontaktformulär du hittar på vår hemsida. Ingen remiss behövs.

Boka tid