Skalfasader

Ett vackert leende är inte alla förunnat och tyvärr inte heller en god tandhälsa. Olika saker påverkar dagligen våra tänder och kan göra att de blir slitna och ojämna. Du kan också ha skadade tänder av andra skäl. Kanske har du råkat ut för en olycka och slagit sönder någon/några av dina framtänder. Ens tänder kan också vara naturligt sköra av olika skäl och därför behöva hjälp att stärkas. Har du skadade eller ojämna framtänder så är skalfasader eller så kallade porslinsfasader en mycket bra idé. Skalfasader innebär en permanent lösning som både jämnar till dina framtänder samtidigt som det stärker och får dem att se naturligt vita ut. På Malmö Implantatgrupp är vi experter på just skalfasader och hjälper dig gärna att hitta en permanent lösning som passar dig.

Skalfasader

På Malmö Implantatgrupp hjälper vår duktiga tandläkare Stefan Ohlsson dig att få de starka och vackra tänder du drömt om. Detta går att uppnås genom mycket tunna porslinsfasader som ger ett naturligt, jämnt och vackert resultat. På Malmö Implantatgrupp erbjuder vi nageltunna porslinsfasader som ger ett mycket naturligt resultat.

Vi arbetar nu även med Cad Cam-framställda kronor i ämnet Bruxir. Det är en keram som endast består av det starkaste porslin på marknaden och inte innehåller något svagare ytskiktsporslin som man tidigare var tvungen att använda.

Hur går det till?

Behandlingen för att få skalfasader inleds med att vi undersöker och röntgar dina tänder. Skadad eller missfärgad emalj som kan finnas på framsidan av tänderna tas bort och därefter formar vi tandytan genom att slipa dina tänder lätt (detta är nödvändigt för att slutresultatet ska bli så jämnt och fint som möjligt). Efter formandet så är det dags att göra avtryck av dina tänder och du får även i detta moment välja vilken vit nyans du vill att dina nya tänder ska ha. Som sista moment tar en tandtekniker vid och skapar fasaden som provas och sedan limmas fast på dina tänder. Skalet som fästs på dina tänder är mycket tunt men samtidigt starkt och blir ett med dina egna tänder. Eftersom man slipar bort en del av den egna tanden kan det vara bra att tänka på att man inte kan ångra denna behandling. De nya tänderna ”blir” en del av ens egna och går inte att ta bort. Skulle det uppstå en skada in din skalfasad så måste den därför bytas ut så fort som möjligt. På Malmö Implantatgrupp har vi stor vana av att utföra skalfasadsbehandlingar och ser alltid till att våra kunder är nöjda.

Boka tid